Skaffe venner som ny student

March 18, 2017

Det er ikke alltid en enkel sak å skaffe seg venner. I arbeidslivet kan det være veldig vanskelig, spesielt dersom man flytter til en ny og ukjent plass. Da er man avhengig av god kjemi med kollegaene sine, ellers er man pent nødt til å gå på en aldri så liten vennejakt på egen hånd.

Studentvenner

Er man student, derimot, er det ikke like vanskelig. Ofte får man være med på fadderuke og blir kjent med flere gjennom denne, eller så får man venner gjennom forelesninger og gruppeoppgaver. Når man får nye venner, knytter man ofte bånd over felles interesser og meninger. Kanskje er læreren litt kjip, eller dere har samme musikksmak. Kanskje er dere begge glødende opptatt av sport, for eksempel fotball. For å finne en likesinnet (aller helst en som holder med samme lag), kan det være greit å legge i en liten innsats i hvordan man framstår. Kler man seg i supporter-klær, får man kanskje en kommentar fra en medstudent, og dermed er praten og, forhåpentligvis, vennskapet i gang.

Like hoder …

Dersom man studerer noe litt særegent, kan det være enda lettere å få venner. Studerer du for eksempel markedsføring, finner du kanskje noen som er minst like kreativ som deg, og hvis du studerer mote- og designstudier finner du garantert noen med den samme interessen som deg.

Venner for livet

Vennene du får når du studerer, kan fort være dine venner resten av livet. Kanskje jobber dere etter hvert i samme by, eller til og med samarbeider. Det er under studietiden man treffer likesinnede mennesker, og slike mennesker bør man ta vare på. Selvfølgelig skal man etter beste evne prøve å ta vare på barndomsvennene også, men ofte er det lett å vokse fra hverandre når man blir eldre og interessene blir for forskjellige.