Skaffe venner som ny student

Som ny student kan det ofte være vanskelig å skaffe seg venner. Det er mange nye ting å lære, og du føler deg kanskje litt utenfor når du møter på nye mennesker. Da er det naturlig å føle seg litt usikker, men det finnes mange måter å skaffe seg venner som ny student.

Bruk sosiale arrangementer og arenaer

For det første er det lurt å finne studentorganisasjoner og klubber som interesserer deg. Disse kan være et godt sted å starte for å møte en likesinnet som har de samme interessene som deg. De fleste skoler har en rekke studentklubber og organisasjoner å velge mellom, og det finnes også muligheter for å starte en klubb selv hvis det ikke finnes noen som dekker dine interesser.

Det er også viktig å delta på skolens arrangementer og fester. Dette er gode steder å møte nye mennesker, og du møter ofte andre studenter bedre når du deltar på sosiale arrangementer. Det er også verdt å delta på faglige arrangementer, da du da kan knytte kontakter som kan være nyttig i fremtidige jobbsøknader og karrieremuligheter.

Et annet godt tips er å utforske byen der du studerer. Det er mange nye steder å oppdage gjennom utflukter og spaserturer. I tillegg er restauranter, barer og kafeer flotte steder å slappe av på etter lange studieøkter; og hva er vel bedre enn å dele opplevelsen med nye venner.

Sosiale medier

Om du er en hyppig bruker av sosiale medier, finnes det mange plattformer der du kan dele interesser og møte nye mennesker. Du kan også delta i samfunn på nett som er rettet mot studenter, og her kan du knytte kontakter og møte mennesker med samme interesser som deg.